Tone Vigelands smykker og kunst.

?

Tirsdag denne uken dro Camilla og jeg på foredrag om Tone Vigeland i Dronningens Kunststall. Det var et virkelig godt foredrag og jeg ønsker gjerne et til! Camilla har snakket mye om hvilken inspirasjon og drivkraft hun har hentet  fra Tone Vigelands smykker og kunst, man kan trygt si Camilla er fan på nerdenivå. Og det kan jeg nå forstå, jeg gikk i konstant beundring  rundt i Kunststallen, jeg fikk gåsehud, ble stum og ble fan så enkelt var det.✨ Jeg forstår mer nå hva Camilla har ment når hun har snakket om de fantastiske overflatene, måten lyset spiller i smykkene og kunsten. Det er så gjennomtenkt, hvert bittelille slag og hver eneste lodding og kobling. Hvordan hun har lagt metallet og hvilket metall hun har brukt. Og det ER så vakkert? Og Mens jeg gikk rundt der og så disse vakre smykkene, tenker jeg på hvilken jobb dette har vært å lage, og dama lager de selv! Hun bruker ingen til å hjelpe, det er hennes merker som skal settes på verkene, det er kun henne som kan lage unik Tone Vigeland smykker eller kunst. Det er virkelig beundringsverdig! Og jeg tenker også så utrolig heldig hun har vært til å ha muligheten til å kunne gjøre sitt og ikke minst blitt anerkjent for sitt talent. Tenkt tilogmed Dronning Sonja er kjempe fan, og bruker mange av Tone Vigelands smykker.

Utstillingen står til 25.november, det er absolutt verdt å få med seg! https://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=153246&sek=79786