Takk for i år!

Det å oppsummere et helt år kan fort by på en del følelser man ikke har hatt så mye tid til å kjenne på eller ta til seg og i år er dette absolutt tilfelle for meg! Det var noen som sa til meg at 2018 er kjent som forandringens år og tror jeg må si meg enig! I 14 år har jeg vært alene om å gjøre alt innen det å drive et firma. Jeg har vært alene om å bygge opp et firma, en merkevare og et rykte. Jeg har vært alene om å produsere, designe og bygge opp et verksted der jeg har kunnet utvikle meg som håndverker, designer og kunstner. For det er det alle disse 14 årene har handlet om; Utvikling. Personlig, faglig og mental utvikling. Og veldig ofte så tenker jeg “hvis jeg bare får gjort dette, DA…” eller “hvis jeg bare får den jobben, DA…” men etterhvert, treg som jeg er, har jeg skjønt at utvikling er en konstant bevegelse. Vi slutter aldri å utvikle oss selv om noen muligens gjør det fortere enn andre. Og jeg har nok pushet grensene mine som gründer lenger enn normalen, så læringskurven og utviklingen har kanskje vært litt i overkant intens til tider. Men når jeg nå sitter å oppsummerer nok et år med det som underveis har føltes som et tilbakevendende kaos, ser jeg at jeg faktisk har fått betalt for alt jeg har lagt ned av hardt arbeid og at jeg heldigvis har insistert på å akseptere endring og utvikling. Og da mener jeg ikke belønning i form av penger, men i form av bevissthet, ny kunnskap og nye muligheter.

For jeg er jo plutselig ikke alene på verkstedet, kontoret eller i butikken lenger! I begynnelsen av 2018 ble jeg kontaktet av både Jannicke og Ingeborg og etter en del prosesser har vi nå endt med at Ilda ikke bare består av meg, men av tre hardt arbeidene kvinner med gode intensjoner og målsetningene i orden! Forandringens år indeed! Nye dører åpner seg når jeg ser at vi kan fordele arbeidsoppgaver og ansvar og etter å ha jobbet sammen alle tre de siste månedene begynner den nye hverdag å ta form og bli mindre kaotisk! Usikkerheten roer seg og mulighetene blir mer synlige. Jeg ser frem imot 2019 på en helt ny måte enn jeg har gjort før tidligere årsskifter og aldri før har “nytt år, nye muligheter” vært mer passende.

Takknemligheten kommer og legger seg som et teppe over følelsen av kaos og slitenhet og heldigvis er det den jeg konkluderer med ved årets slutt! Takknemlighet for å kunne jobbe med det jeg vil, omgås fantastiske mennesker og å være et selvstendig menneske!

2019, vi ses snart og jeg gleder meg!

-Camilla