O`jul med din glede?

Jeg gleder meg på lik linje med barna til jul, jeg elsker jula ✨ Jeg ønsker helst å begynne pynte allerede i november, begynnelsen da altså! Men jeg klarer holde meg til 1.desember eller første adventssøndag.  Det som jeg har merket i år er at jeg går rundt som ei slags utslitt ugle, bustete og vill i blikket. Før jobbet jeg 100%, fløy rundt etter jobb, avslutninger med barna, hadde juleverksted, bakte julekaker og kjøpte julegaver til alle våre, samt alt som er ekstra i førjula. Uten å bli utslitt å måtte sove/hvile i dagevis etterpå. Nå i 40% jobb; utslitt ugle! ? Meg gleder meg uansett! Huset begynner bli stappa av julestæsj og lukten av jul fyller hvert rom. Jeg hygger meg med innpakking av julegaver, det er noe av det gøyeste jeg gjør!  Det gjenstår å få bakt pepperkaker men ellers er jeg klar – nesten.

Siden jeg fikk barn har jeg alltid ønsket å skape et varmt, koselig og velkomment hjem, spesielt i juletider. Et sånt hjem min mormor og morfar hadde, jeg var aldri så lykkelig som når jeg var hos mormor, god og varm og tok meg som jeg var. En vilter vims! Alltid god mat, alltid varmt og hyggelig, med en plystrende, varm mormor som la puslespill. Og en humrende morfar som hadde masse små gøyale regler og rebuser,  og hadde varme hender som kunne helbrede vond barnebarnmage.  Som voksen tenker jeg det er rart dette med de minnene vi tar med oss, jeg kan umulig tenke meg at det var slik hele tiden. Men det er dette jeg har tatt med meg og velger å strebe etter.  Og jeg tror, og håper, jeg har klart det. At man kommer hjem hos oss og kan senke skuldrene, at det ikke er noe forventninger til annet enn å være seg selv, uansett?

Ønsker dere ei herlig, varm og god siste uke før jul?

?Jannicke