Lokale ringvirkninger

When you buy from a small business an actual person does a little happy dance!

Jeg kan helt klart skrive under på at det stemmer på en prikk! Vi som driver små bedrifter har sjelden en luksuriøs hverdag, men de gangene vi kan ta en liten happy dance, senkes skuldrene litt og humøret stiger! Det er få følelser som kan måle seg med det å få solgt noe som man har skapt selv til noen som virkelig har ønsket seg det lenge! Det å få forståelse for det harde arbeidet vi legger ned og at folk setter så stor pris på kunsten og håndverket vi elsker så mye, er den største belønningen vi får!

Men så er jo dette samfunnet vårt bygd opp sånn at vi ikke kan leve på skryt og gode ord! Dessverre! Vi er like avhengig av omsetning og overskudd som de store bedriftene og konsernene. Vi består veldig ofte av kun en eller to ansatte som skal styre alle avdelingene i en bedrift og det er mildt sagt en krevende oppgave og læringskurven er alltid nødt til å være bratt! Vi har rett og slett ikke rom for at utfordringene ikke blir løst fort, riktig og ordentlig!  Og de månedene vi ikke får omsatt nok, blir også de månedene vi ikke tar ut den lønna vi trenger for å klare å betale alle regningene vi har hjemme! Det er en evig risiko å ta, det å drive et lite firma.

Jeg er, når alt kommer til alt, veldig glad for at jeg har valgt å drive mitt eget firma. For selv om nettene kan bli søvnløse og lange, kommer det så mange ting ut av det som ikke folk tenker så mye på. Jeg har nå skapt et firma som står på egne bein (om noe vaklete bein innimellom), som har skapt en lærlingeplass, laget en deltidsstilling til ei som har vært utenfor arbeidslivet i mange år og gitt begge en mulighet til å skape sin egen arbeidsplass. Jeg omsetter penger slik at jeg gir tilbake til samfunnet i form av skattepenger og mva. som blir brukt på å skape et trygt og godt samfunn for oss alle. Ilda er også en del av Garasjetorget og Karljohansvern og de små aktørene her har skapt et fellesskap som gir publikum et sted å møtes, ta en pause fra hverdagen og å puste ut. Vi jobber med nye prosjekter på tvers av bransjer og skaper igjen større verdi av alt vi allerede gjør hver for oss. Vi holder kurs og deler kunnskapen om et fag som er nært ved å dø ut til både unge og voksne og vi sier stort sett alltid ja når det kommer til å vise barn og unge hva det innebærer å jobbe innen faget.

Alt i alt er det mye som kommer ut fra et veldig lite foretak. Dette er bare mitt lille foretak, men det gjelder for stort sett alle som jobber på samme måte som meg! Vi er gode på å omstille oss, bidra og å legge til rette! Jeg vil derfor oppfordre alle til å støtte oss videre ved å handle lokalt! Så lover i hvert fall jeg å fortsette å gi alt jeg kan tilbake til samfunnet i mange former enten i form av penger eller å bidra til at du og dine nærmeste får gode opplevelser, kunnskap, arbeid eller andre muligheter! Kanskje jeg til og med slipper å danse alene 😉