Drømmer og virkelighet

Jeg har veldig lenge ønsket å finne en måte å fortelle om hvordan det er å drive et eget firma og få folk til å forstå hvordan det føles å være midt i en usikkerhet som aldri slutter å overraske.  Hvordan det er å alltid skal motivere seg selv for å stå opp, gå på jobb og yte ditt beste. Hvordan det er å måtte tillegge seg ny kunnskap hver eneste dag fordi jobben krever at du skal være ekspert i alle ledd. Og hvordan det er å få ideer eller tanker om hva som burde gjøres fremover i tide og utide til alle døgnets tider. Håper denne bloggen kan gi litt innsyn i hverdagen vår.

Det første jeg ønsker å si er at alle (i hvert fall alle de jeg kjenner) som driver eget firma gjør absolutt det beste de kan  hele tiden og ønsker mer enn noen andre å levere det de skal og at alle er fornøyde med det de gjør. De har en drøm de ønsker å virkeliggjøre. Det er ikke noe godt å sitte igjen med en følelse av at man ikke strekker til og jeg lover at vi gjør mye for å unngå den! Men dessverre er det ikke sånn at det lar seg gjøre. Det er der drømmen og virkeligheten ikke helt spiller på lag.

Men den drømmen om at alt skal gå på skinner er det som holder det hele gående! Det er den vi lener oss på når motgangen kommer og den vi ser for oss da vi føler at alt raser sammen. Men det er også den vi ser for oss da mulighetene byr seg og vi kan ta et nytt steg på veien for å slå sammen drøm og virkelighet.

Min drøm har endret litt utseende underveis, men grunnlaget er det samme. Jeg drømmer om å skape! Jeg drømmer om å vise alle at man kan leve godt av å være tradisjonell gullsmed i en verden som handler mye om masseproduksjon og pris. Jeg ser for meg en liten bedrift med en håndfull medarbeidere som jobber for å vise at et tradisjonelt håndverk kan brukes til mer enn klassiske smykker og har en plass blant de beste designerne og at det lønner seg med en bakgrunn som håndverker når man skal ut å jobbe mot samarbeid og andre aktører.

Hver eneste dag dukker det opp nye drømmer av store og små formater. Alle innunder samme paraply om å drive et sterkt og fremtidsrettet firma. Det kan være alt fra hvordan jeg ønsker at dagen i dag skal bli til hvordan det neste store prosjektet skal bli mottatt av publikum.  Jeg tror det å kunne drømme seg bort og frem er en av de viktigste ingrediensene når man skal drive for seg selv. Det og en god slump med naivitet! Hadde jeg visst hva alle avgjørelsene innebærer hadde jeg nok ikke sagt så mye ja! Men jeg lover å fortsette å holde på alle drømmer og min evige naive tankegang om at dette ordner seg selv når virkeligheten innhenter meg og krever meg til å endre fokus.

-Camilla